Predstavitve radioamaterske dejavnosti v Prlekiji

Naš hobi se predvsem dogaja doma, za štirimi zidovi, na klubskih lokacija ali pa nekje v naravi. Zato dostikrat ostane skrit očem, čeprav zna biti lep, in kljub temu kar družaben, pa je če se človek poglobi tudi zahteven in zahteva poznavanje kar nekaj področij.

Tako se v radioklubu občasno prikažemo v javnosti ter predstavimo našo dejavnost, kakor dobro le moremo. Tako smo se letos že drugič udeležili prireditve Občina na prostem, kjer se na glavnem trgu v Ljutomeru predstavijo društva in organizacije v občini Ljutomer.
Prikazali smo nekaj opreme ter s kom kaj poklepetali. Seveda smo imeli tudi priložnost kaj povedati preko ozvočenja. Za kakšno radioamatersko aktivnost je tam žal preglasno.

Te pa je bilo več na predstavitvi na gasilskem taboru GZ Križevci, kjer smo malo razložili, kaj je radioamaterstvo, pokazali opremo, ki smo jo imeli s sabo, ter iskali lisico. Tukaj so udeleženci imeli priložnost tudi narediti zvezo ali poizkusiti, kako se s sprejemnikom najde oddajnik. Nekako je zanimivo, da sta tudi morserinota pritegnila nekaj ta mladih. Tako da če bo šlo to tako naprej, se ni bati, da bi ta vrsta dela tako hitro izumrla.

V predstavitvah smo sodelovali Martin, S56RIR, Andrej S56LLB, Stanko, S57LSL ter Uroš.

Voščilo

Vse najboljše, obilo zvez, lotanja, laufanja vam želi radioklub Prlek.
Seveda pa je za to treba biti zdrav zato vam želimo tudi obilo zdravja. Malo sreče, pa malo skrbi za to dobrino je treba.

Skratka bodite vredu in da se čim večkrat srečamo.

Predstavitev pri mladih gasilcih

V četrkek 12.7. 2018 smo izvedli predstavitev radioamaterstva in lova na lisico med taborečimi mladimi gasilci iz Ljutomerske gasilske zveze.
Na kratko smo predstavili radioamaterstvo nato pa so se lahko preizkusili v komunikaciji preko ročne radijske postaje in v iskanje “lisice”.

ARG vikend v Prlekiji

Čez vikend 20. in 21. maja 2017 se je v Prlekiji odvijal ARG vikend. V tem sklopu so bile organizirane tri ARG tekme. Najprej se je v soboto v Ormožu odvila tekma na UKV področju. Postavitev je bila kar zapletena, saj se je glede na frekvenčno področje in sam teren pojavljalo kar nekaj močnih odbojev. Pri UKV tekmi tekmovalci iščejo standarnih 5 lisic in cilj.
Popoldne je bila na vrsti tekma v sprintu, ki se je v Sloveniji organizirala prvič. To je krajša tekma, kjer je 13 lisic. Prvih pet je počasnih enako kot pri UKV ali KV, nato mora tekmovalec poiskati lisico, ki oddaja črko S nakar nadaljuje z iskanjem ta hitrih lisic. Po končanem iskanju hitrih lisic se odpravi v cilj. Časi so bili tam od 23 minut pa do 45 minut.
Naslednji dan je bila na vrsti tekma v organizaciji našega radiokluba, ki je potekala na območju Radoslavec. Bila je na KV področju (klasika). Tekma je bila zanimivo postavljena. Teren je tukaj kar razgiban, kar omogoča dobre postavitve. Tako je marsikateri tekmovalec naredil nekaj sto metrov več, kot bi rabil.
Na žalost so mnogi tekmovalci v soboto morali oditi zaradi drugih obveznosti. Tako je bilo v nedeljo malo tekmovalcev. Vsekakor pa so vsi dobili kako nagrado, ki so jih prispevali Sava Hotels & Resorts, čebelarstvo Šalamun iz Banovec ter čebelarstvo Žnidarič iz Vučje vasi. Vsem sponzorjem se iskreno zahvaljujemo za prispevane nagrade.

Več informacij o tekmah pa najdete tukaj:
http://arg.hamradio.si/ (Ormož UKV, Ormož sprint, Ljutomer KV)

Galerija s sejma in skupščine 2017