Predstavitve radioamaterske dejavnosti v Prlekiji

Naš hobi se predvsem dogaja doma, za štirimi zidovi, na klubskih lokacija ali pa nekje v naravi. Zato dostikrat ostane skrit očem, čeprav zna biti lep, in kljub temu kar družaben, pa je če se človek poglobi tudi zahteven in zahteva poznavanje kar nekaj področij.

Tako se v radioklubu občasno prikažemo v javnosti ter predstavimo našo dejavnost, kakor dobro le moremo. Tako smo se letos že drugič udeležili prireditve Občina na prostem, kjer se na glavnem trgu v Ljutomeru predstavijo društva in organizacije v občini Ljutomer.
Prikazali smo nekaj opreme ter s kom kaj poklepetali. Seveda smo imeli tudi priložnost kaj povedati preko ozvočenja. Za kakšno radioamatersko aktivnost je tam žal preglasno.

Te pa je bilo več na predstavitvi na gasilskem taboru GZ Križevci, kjer smo malo razložili, kaj je radioamaterstvo, pokazali opremo, ki smo jo imeli s sabo, ter iskali lisico. Tukaj so udeleženci imeli priložnost tudi narediti zvezo ali poizkusiti, kako se s sprejemnikom najde oddajnik. Nekako je zanimivo, da sta tudi morserinota pritegnila nekaj ta mladih. Tako da če bo šlo to tako naprej, se ni bati, da bi ta vrsta dela tako hitro izumrla.

V predstavitvah smo sodelovali Martin, S56RIR, Andrej S56LLB, Stanko, S57LSL ter Uroš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja