Region I (evropsko) ARDF prvenstvo na Rogli

od 2. do 8. septembra se je na Rogli v Sloveniji odvijalo region I ARDF pvenstvo ali po domače evropsko prvenstvo v ARG-ju. Organizator je bila ZRS, kjer smo sodelovali v večini tekmovalci v tem športu.
Tako se je zbralo 338 tekmovalcev iz cele Evrope, ter Rusije in Kazakhstana.
Tako kot ponavadi na večjih tekmovanjih so bile organizirane štiri tekme, foxoring, sprint, klasika I in klasika II.

Rezultatsko kakor organizacijsko smo se odlično odrezali. Tako ne morem brez omembe prvega mesta Ane Čufer, kar je zelo odličen rezultat, saj smo s tem po daljšem času zopet osvojili zlato. Seveda je Ana svojo vrhunsko pripravljenost potrdila še s tretjim mestom. Tukaj tudi ne smemo pozabiti Iva Jereba, ki je le za las zgrešil tretje mesto v sprintu.

Samo tekmovanje se je odvijalo v okolici zimsko letnega letovišča Unior turizma Rogla, ki nam je nudilo odlično podporo tako v nastanitvenih kakor tudi v kulinaričnih storitvah.

Na žalost je bilo tudi par neprijetnih situacij, ker sta se dve osebi izgubili, ena pa imela probleme z zdravjem. Vse tri situacije so se dobro razrešile.

Za samo organizacijo dogodka, ki je trajal teden dni, je bilo potrebna usklajena ekipa 40 ljudi, ki so skrbeli za logistiko, štartov in civljev, postavitev nadzornih točk, pripravo in nadzor tehnike, pripravo tekem. Iz radiokluba S59PLK sva pri organizaciji pomagala Martin S56RIR in Andrej S56LLB.

Več informacij o samem dogodku na http://ardf2019.hamradio.si .