ARG vikend v Prlekiji

Čez vikend 20. in 21. maja 2017 se je v Prlekiji odvijal ARG vikend. V tem sklopu so bile organizirane tri ARG tekme. Najprej se je v soboto v Ormožu odvila tekma na UKV področju. Postavitev je bila kar zapletena, saj se je glede na frekvenčno področje in sam teren pojavljalo kar nekaj močnih odbojev. Pri UKV tekmi tekmovalci iščejo standarnih 5 lisic in cilj.
Popoldne je bila na vrsti tekma v sprintu, ki se je v Sloveniji organizirala prvič. To je krajša tekma, kjer je 13 lisic. Prvih pet je počasnih enako kot pri UKV ali KV, nato mora tekmovalec poiskati lisico, ki oddaja črko S nakar nadaljuje z iskanjem ta hitrih lisic. Po končanem iskanju hitrih lisic se odpravi v cilj. Časi so bili tam od 23 minut pa do 45 minut.
Naslednji dan je bila na vrsti tekma v organizaciji našega radiokluba, ki je potekala na območju Radoslavec. Bila je na KV področju (klasika). Tekma je bila zanimivo postavljena. Teren je tukaj kar razgiban, kar omogoča dobre postavitve. Tako je marsikateri tekmovalec naredil nekaj sto metrov več, kot bi rabil.
Na žalost so mnogi tekmovalci v soboto morali oditi zaradi drugih obveznosti. Tako je bilo v nedeljo malo tekmovalcev. Vsekakor pa so vsi dobili kako nagrado, ki so jih prispevali Sava Hotels & Resorts, čebelarstvo Šalamun iz Banovec ter čebelarstvo Žnidarič iz Vučje vasi. Vsem sponzorjem se iskreno zahvaljujemo za prispevane nagrade.

Več informacij o tekmah pa najdete tukaj:
http://arg.hamradio.si/ (Ormož UKV, Ormož sprint, Ljutomer KV)