Predstavitev v taboru mladi gasilec

Mladi gasilci in gasilke iz GZ Ljutomer so taborili v Bodislavcih, kjer so spoznavali razne gasilske veščine, delo drugih služb, kamor tudi spadamo radioamaterji, se zabavali in seveda prespali nekaj noči pod šotorskim platnom. To je svojevrstno doživetje za vsakega mladega človeka.
Tako smo v torek 11.7.2017 smo radioamaterji iz radiokluba Prlek pripravili predstavitev naše dejavnosti tem nadebudnim gasilcem. Poskusili smo slikovito prikazati ta naš hobi in koga mogoče navdušiti, da bi se v prostem času ali pa mogoče celo službeno začel ukvarjati z radijskimi zvezami.
Če pa koga ni zanimalo, pa vsekakor ne škodi, da je slišal nekaj o tej tehniki. Namreč vsak gasilec operativec mora vsaj nekaj malega vedeti o uporabi radijske postaje.
Tako so slišali, da so radijski valovi različni, da ni vedno samo pogovor preko radijske postaje. Seveda smo jim pokazali, kako se ulovi lisico.
Na žalost pa je je predstavitev zmotila nevihta, tako da mladi niso uspeli v celoti preizkusiti, kako je ko uloviš lisico.

Nekaj slik iz same prestavitve:


Andrej, S56LLB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja